Tips voor winteruitrustingen per beroep

Tips voor winteruitrustingen per beroep

Werken in de buitenlucht kan prettig zijn, maar als het ’s nachts sneeuwt en 15 graden vriest, blijven de meesten van ons liever lekker warm binnen. Onze beschermende kleding houdt het lichaam warm onder (extreem) koude weers- en werkomstandigheden. Wij bieden het juiste materiaal voor alle werkzaamheden. In dit blog geven wij graag een aantal tips voor veel voorkomende werkzaamheden buiten de deur.

Sleepdiensten

Wanneer sleepdiensten een melding krijgen, kunnen ze niet zeggen: ‘’het is donker en koud, we komen morgen langs’’. Zij moeten zo snel mogelijk ter plaatse zijn. Een goede voorbereiding op de winter is daarom noodzakelijk.

Risico’s bij het werken onder winterse omstandigheden:

 • Grotere kans op verkeersongevallen door het slechte zicht;
 • Slipgevaar bij gladheid;
 • Kou vatten.

 

Geschikte kleding

Malabar 2-in-1 jas
Los van het waterdichte ontwerp, de afneembare capuchon en de gesealde naden, zullen de wegwerkers tijdens sneeuwval, zeer blij zijn met de voering die bestaat uit een fleece-laag. Deze laag is ideaal voor wegwerkers die langdurig werkzaamheden verrichten in de kou. De jas beschikt over reflecterende elementen, zodat de gebruiker ten alle tijden goed zichtbaar is. Dankzij de verstelbare zoom, capuchon en mouwen heeft de jas een perfecte pasvorm.

Bij warm weer kan je de mouwen verwijderden en wordt de jas een bodywarmer. Ook als de mouwen zijn verwijderd behoudt de jas zijn reflecterende eigenschappen.

Raven XT S3 CI SRC hoge schoenen
Deze thermo-isolerende, hoge werkschoenen zijn waterdicht, hebben een extreem duurzame zool en een grote tong; de perfecte schoenen voor alle wegwerkers.

Nightjar handschoenen
Deze gebreide handschoenen houden de handen goed warm. De latex coating is opgeruwd op de handpalm waardoor ze een zeer goede grip hebben, ook bij het gebruiken van gereedschappen.

Hulpdiensten

Hulpdiensten hebben het ook niet voor het kiezen als het gaat om noodsituaties die zijn ontstaan op de wegen en ondergrondse voorzieningen zoals metroperrons. Of ze nu te maken hebben met een ongeluk waarbij gas is vrijgekomen of een ongeluk midden op de weg. Zij moeten onmiddellijk te werk kunnen gaan om de situatie op te lossen. Ook bij regen, vrieskou en in het pikkedonker. Het werk moet uitgevoerd worden.

Risico’s bij het werken onder winterse omstandigheden:

 • Uitglijgevaar door gelekte vloeistof;
 • Ongelukken als gevolg van gladde wegen;
 • Kou vatten;
 • Koude handen tijdens werkzaamheden met apparatuur.

 

Geschikte uitrusting

Tripura 4-in-1 jas
Deze thermisch geïsoleerde jas heeft reflecterende strepen en een afneembare windjack. De mouwen zijn zo ontworpen dat ze aangepast kunnen worden aan de continu veranderende weersomstandigheden. De jas is waterdicht, maar ventileert goed.

BK Farmer hoge schoenen
De BK Farmer schoenen zijn oliebestendig en geschikt voor werkzaamheden in gebieden waar het risico groot is op ongevallen met gevaarlijke vloeistoffen. catalogue.cerva.com/books/fpnk/#p=570

Palawan winter handschoenen
Gereedschappen zullen niet uit de handen glippen tijdens het dragen van deze gebreide handschoenen. Dit komt door de latex coating op de palm en vingers. Het flexibele manchet bevorderd ook het gebruiksgemak van gereedschap.

Wegwerkers

Velen ergeren zich aan wegwerkers als ze weer eens het verkeer ophouden door wegwerkzaamheden. We beseffen ons niet dat zij ook ‘s winters veel werk te verrichten hebben. De wegen moeten namelijk onderhouden worden. Kuilen moeten gerepareerd worden, het vuil moet verwijderd worden en de wegen moeten vrijgehouden worden van sneeuw. Deze werkzaamheden worden veelal uitgevoerd tijdens de nacht, wanneer de temperatuur het laagst is.

Risico’s bij het werken onder winterse omstandigheden:

 • Slipgevaar bij gladheid;
 • Grotere kans op verkeersongevallen door het slechte zicht;
 • Het wisselen tussen lage buitentemperaturen en warme binnentemperaturen van de cabine;
 • Kou vatten;
 • Koude handen tijdens werkzaamheden met gereedschappen.

 

Geschikte uitrusting

RWS Clovelly pilot
Een reflecterende jas is essentieel voor wegwerkers. Dankzij de waterbestendigheid en de gesealde naden van de Clovelly, zullen de gebruikers geen last hebben van regen en sneeuw.

BK TPU MF S3 SRC hoge schoenen
Deze schoenen zijn ware klassiekers. De hoge schoenen zijn ideaal voor het combineren van buiten en binnen werken.

Heron winter handschoenen
De perfecte winterhandschoenen doordat ze volledig van leder zijn en een warme binnenvoering hebben.

Bouwbegeleiders en spoorwegwerkers

Op het eerste gezicht hebben deze twee beroepen niks met elkaar gemeen, maar beide beroepen vinden veelal plaats in de buitenlucht. Of het nu gaat om het oplossen van belemmeringen op het spoor of het controleren van gebouwen als toezichthouder zodat deze op de juiste manier worden gebouwd en voldoen aan alle eisen.

Risico’s bij het werken onder winterse omstandigheden:

 • Slipgevaar bij ruig terrein;
 • Kou vatten;
 • Koude handen tijdens het werken met gereedschappen.

 

Geschikte uitrusting:

RWS Sefton jas
Deze jas is ideaal voor werkzaamheden waar sprake is van langdurige en fysieke activiteit. De hi-vis reflecterende strepen zorgen voor een goede zichtbaarheid. De jas is waterbestendigheid en heeft een effectieve ventilatie. De jas is gecertificeerd volgens de RIS 3279 TOM voor gebruik op de spoorwegen.

Raven XT O2 SRC schoenen
Het hoge design gecombineerd met de thermische isolatie, zorgt ervoor dat werknemers warm blijven bij temperaturen onder het vriespunt. Door de flexibiliteit van de laarzen, kan snel gereageerd worden, zelfs op een lastig terrein. Bovendien houden de metalen neus en de buitenzool met dubbele dichtheid, de voeten onder alle omstandigheden veilig en droog.

Heron winter handschoenen
Deze handschoenen van varkensleer houden de hele dag door de handen warm, zelfs bij de laagste temperaturen.