CERVA GROUP a.s. heeft succesvol 74% van de aandelen van Tomás Bodero S.A. overgenomen

CERVA GROUP a.s. heeft succesvol 74% van de aandelen van Tomás Bodero S.A. overgenomen

Met de overname van het Spaanse bedrijf Tomás Bodero zal de CERVA GROUP haar strategische positie in de markt voor persoonlijke beschermingsmiddelen in Zuidwest-Europa en Latijns-Amerika versterken.

De gerenommeerde Spaanse fabrikant van veiligheidshandschoenen en -schoenen is een belangrijke Europese speler in de sector. Zo heeft het bedrijf een eigen onderzoeks- en ontwikkelingsteam en introduceert het voortdurend productinnovaties. Door Tomás Bodero S.A. (hierna: TB) over te nemen, versterkt de CERVA GROUP (hierna: CG) zijn strategische positie in de PBM-markt in Europa en zal CG in meer dan 60 landen wereldwijd op de markt beschikbaar zijn. Door de vestiging TOMAS BODERO LATAM, Corp in Panama zal CG ook handeldrijven in Latijns-Amerika.

De bedrijfsstrategie van CG is gebaseerd op drie belangrijke pijlers: werkkleding, handbescherming en voetbescherming. Met de overname van TB zal het bedrijf aanzienlijk groeien in het segment van werkhandschoenen met speciale toepassingen (www.cerva.com/nl/catalogus/A03-hand-bescherming). Met deze stap zal de productportfolio van CG niet alleen uitgebreid worden met het merk TB® (handbescherming voor industriële toepassingen), maar ook met Dermik wegwerphandschoenen en Dragon Gloves® veiligheids- en brandbestrijdingshandschoenen. Ook heeft CG het schoenenassortiment versterkt door het merk BeeWork® over te nemen.

Dit is bij lange na niet de eerste acquisitie van de CERVA GROUP. Sinds 2006 is CG eigenaar van andere bedrijven, zoals Calzaturificio Panda Sport S.r.l., de Italiaanse fabrikant van werkschoenen en Vektor Munkavédelmi Kft., de Hongaarse fabrikant van veiligheidskleding. De jaren daarop volgde CG otto schachner ApS in Denemarken, Cerva Nederland B.V. in Nederland en het Finse bedrijf BockMann Finland Oy. In 2016 betrad CG de markt in Zuid-Afrika via Select PPE Holdings (Pty) Ltd, de lokale marktleider in persoonlijke beschermingsmiddelen.

Tomás Bodero S.A., een familiebedrijf, is sinds zijn oprichting in 1973 een leverancier met uitstekende kwaliteit en staat bekend als een betrouwbare fabrikant die werkt met hoogwaardige materialen. Bezoek voor meer informatie: tomasbodero.com/en/

CERVA GROUP a.s. is sinds 1991 een symbool van veiligheid en comfort op het werk. Het is een gerenommeerde fabrikant van op maat gemaakte beschermende uitrusting voor elke branche. Met meer dan 500 werknemers in 11 vestigingen behaalde het bedrijf een jaarlijkse geconsolideerde omzet van 212,76 miljoen euro in 2017 en wisten zij de tevredenheid van de klant in de 63 landen wereldwijd hoog te houden (www.cerva.com/en/about).