Handschoenen met coating

Welke coating sluit aan bij jouw beroep?

Een handschoen bestaat veelal uit een drager met een coating. Iedere coating heeft zijn eigen eigenschappen. Lees hieronder de eigenschappen per coating en kies de juiste coating bij de juiste klus.

Nitril

Nitril is van zichzelf lichtelijk plakkerig. Daardoor geeft nitril de beste grip bij droge werkzaamheden. Komt nitril echter in aanraking met water, dan verliest de handschoen alle grip. Nitril is wel geschikt voor werkzaamheden met olie. De grip wordt dan redelijk behouden.

Er bestaan ook Nitril NFT coatings. NFT staat voor ‘Nitrile Foam Technology’. Deze coating heeft als basis nitril met microcapsules, wat zorgt voor een goede antislip. Deze coating is super zacht, licht en flexibel.

Latex

Latex is een flexibele en zachte coating. Het mag gebruikt worden tijdens natte omstandigheden en blijft het meest flexibel bij koude omstandigheden. Deze coating wordt gedipt of gelamineerd. Een gedipte coating is flexibel en zacht. Een gelamineerde coating is geplakt op de palm van de hand. De latex is hier dikker aangebracht en daardoor geschikt voor zware werkzaamheden. Latex is ideaal voor werkzaamheden waarbij getild moet worden en bij werkzaamheden waarbij er met gladde voorwerpen wordt gewerkt.

PU

PU is een lichte en ademende coating. Deze coating is zeer comfortabel en geeft ultieme vingergevoeligheid. PU laat geen vingerafdrukken achter en is geschikt voor werkzaamheden met water en olie.

HPT  

HPT is een zachte en flexibele coating die door microcapsules olie en water afstoot. Dit zorgt voor een goede antislip en droge handen. Door de optimale grip in droge en natte omstandigheden, is de coating voor vele toepassingen inzetbaar.

APG

APG is een nieuwe gepatenteerde bi-polymeercoating. Een samenstelling die dichtbij neopreen komt. Daardoor behoudt deze coating grip bij vetten en olie. Deze coating is gedipt op de drager wat zorgt voor een zeer goede vingergevoeligheid. Op de handschoenen van Cerva zijn APG korrels aangebracht voor extra grip.

PVC 

PVC beschermt tegen chemische risico’s en micro-organismen en is geschikt voor het werken met oliën, vetten en zuren. Het materiaal is waterdicht en bestand tegen schuren en scherpe voorwerpen. De handschoenen hebben een goede grip en zijn soepel.

Neopreen

Neopreen is ontwikkeld als alternatief voor natuurrubber en is het eerste kunstmatige rubber. Het heeft tevens een goede schuurweerstand, maar niet zo goed als nitril of PVC. Het heeft een goede snijbestendigheid en een uitmuntende vingergevoeligheid. Qua gevoel en flexibiliteit lijkt het erg op natuurrubber. Neopreen biedt een uitstekende weerstand tegen heel veel risicovolle chemicaliën als zuren, alcohol, olie, vet, bijtmiddel, inkt, koelmiddelen, schoonmaakmiddelen en mest. Neopreen is chemisch bestendig en ondoordringbaar voor gassen, dampen en vocht.

PVC dots

PVC dots handschoenen zijn niet volledig gecoat in de handpalm en daardoor goed ademend. De katoenen drager houdt de handen droog. De PVC dots zijn aangebracht, zodat men goede grip behoudt.

Wij geven je graag advies

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws in je mail

Alle branche-informatie, tips en adviezen en de nieuwste artikelen en acties gemakkelijk en snel in je mailbox!