Interview Gunter Magits: ‘Het Nederlandse DNA met een Belgisch sausje.’

 

 

‘Het Nederlandse DNA met een Belgisch sausje.’

Graag stellen we onze nieuwe collega Gunter Magits aan je voor. Sinds deze maand is hij bij CERVA Benelux aan de slag als accountmanager. Samen met Christophe De Vis en Davy Heymans gaat hij vanuit onze Belgische vestiging de PBM-markt in België verder veroveren.

De sportieve Gunter is 41 jaar en woont met z’n gezin in de buurt van Leuven. Hij heeft een grote voorliefde voor textiel. Vóór CERVA Benelux was hij ruim 15 jaar actief in de sporttextiel. “Door mijn achtergrond heb ik veel kennis van stoffen. Dat komt goed van pas met de uitgebreide collectie werkkleding van CERVA”, aldus Gunter. Werkkleding en PBM zijn een nieuwe wereld voor hem, maar wel eentje die hij zich graag snel eigen maakt.

Familiaire sfeer
Gunter vervolgt enthousiast: “De professionele uitstraling van CERVA Benelux, met onder andere een showroom op hoog niveau, maakte echt indruk op mij. Daarnaast valt mij de familiaire sfeer in het bedrijf op. Vele collega’s werken er al tientallen jaren. Hun rust en ambitie geven mij ook veel vertrouwen in de toekomst.”

Naamsbekendheid vergroten
In de praktijk zal Gunter altijd onderweg zijn naar bestaande en nieuwe klanten in Vlaanderen en Wallonië. In België kan CERVA Benelux nog flink groeien. De Belgische PBM-markt is echter anders georganiseerd dan in Nederland. Met een grote diversiteit aan PBM-winkels en -dealers, DHZ-zaken en professionele handelaren. Gunter: “De komende tijd zal ik hard aan onze naamsbekendheid in België werken en het dealernetwerk kennis laten maken met nieuwe producten. Bovendien breng ik ook de Nederlandse expertise mee voor het inrichten van displays in winkels en showrooms.”

Totaalprogramma
Ook in België profiteren ze natuurlijk van de kracht van CERVA als internationale speler. Gunter vervolgt: “We kunnen onze klanten echt een totaalprogramma aanbieden. Van top tot teen en van basis tot high-end. Door de omvang van CERVA kan dat ook tegen scherpe prijzen en bieden we onze klanten continuïteit.”

Relatiebouwen
Daarvoor neemt Gunter graag het voortvarende DNA van de Nederlandse CERVA-organisatie over. Hij besluit lachend: “Maar dan wel met een Belgisch-sausje, want relatiebouwen doe je in België toch echt anders dan in Nederland. Dat vraagt wat meer tijd.”