Interview Doris Vos: ‘Ik heb hier beter leren communiceren en samenwerken.’

‘Ik heb hier beter leren communiceren en samenwerken.’

 

Het afgelopen half jaar werd ons team versterkt door jong talent. Doris Vos liep stage bij ons Customer Care-team en bleek een ware versterking. Ook de 20-jarige International Business studente zelf kijkt terug op een plezierige en leerzame tijd.

 

Hoe ben je bij CERVA terechtgekomen?

Doris: ‘Ik doe de studie International Business aan de Rotterdam Business School. Omdat ik hiervoor VWO heb gedaan, kan ik deze studie in drie jaar doen in plaats van vier. Tijdens mijn tweede jaar moest ik stagelopen. Ik heb meerdere bedrijven aangeschreven, maar het was lastig om een geschikte stageplek te vinden. Misschien door corona, misschien doordat ik onervaren was met solliciteren. Uiteindelijk heb ik via Jason van Rijen, de directeur van CERVA Benelux, een kans gekregen. Hij is een klant van mijn vader, die in onze woonplaats Zwijndrecht een slagerij heeft. Ze raakten aan de praat over mijn stageperikelen en Jason bood vervolgens een stageplek aan.’

 

En toen was je ineens actief in de werkkleding en PBM’s…

‘Haha, ja… Niet echt mijn wereld, maar na een gesprek en een bezoek aan het hoofdkantoor was ik om. Vooral het magazijn vond ik indrukwekkend. Daar lagen zoveel verschillende producten, dat had ik nooit kunnen bedenken. Maar wat me het meest aansprak, waren de mensen. Vanaf het eerste moment werd ik met open armen ontvangen. Iedereen was vriendelijk en geïnteresseerd. Daardoor voelde ik me meteen op mijn gemak.’

 

Wat waren je taken tijdens je stage?

‘Ik heb bestellingen ingevoerd, maar ook contact gehad met klanten. Gaandeweg kreeg ik er marketingtaken bij. Marketing vind ik interessant, ik ga volgend jaar ook een minor digital marketing volgen. Ik heb catalogusteksten vertaald voor het hoofdkantoor in Tsjechië. Ook heb ik me beziggehouden met het invoeren van productbeschrijvingen in de database.’

 

Wat heb je geleerd?

‘Ik heb vooral ervaren hoe het is om fulltime te werken in een echt bedrijf. Dat heeft mij heel veel waardevolle inzichten opgeleverd. Bijvoorbeeld dat ik klantcontact best leuk vind, iets dat ik op voorhand niet had ingeschat. Ook heb ik beter leren communiceren en samenwerken. Binnen een bedrijf is dat toch heel anders dan in een projectteam op school. Ik werd overal bij betrokken, ook bij teamoverleggen. Daarbij werd ook om mijn mening gevraagd, waardoor ik gedwongen werd na te denken over bepaalde dingen. Alles wat ik heb opgestoken, kan ik gebruiken in mijn verdere carrière. Daarnaast was het vooral erg gezellig op de afdeling. Ik heb een hele leuke tijd gehad. En niet onbelangrijk: voor mijn stage heb ik het cijfer 8 gekregen. Officieel liep mijn stage tot eind juni, maar omdat ze tevreden waren, mocht ik nog twee maanden lang twee dagen per week blijven werken.’

 

En nu terug de schoolbanken in…

‘Ja, met heel veel meer kennis van PBM’s dan een half jaar geleden, haha. Maar dankzij mijn stage bij CERVA Benelux weet ik vooral beter wat ik leuk vind en wat ik wil. Daar ben ik iedereen binnen het bedrijf dankbaar voor.’