Interview: Maak kennis met ons Belgische salesteam

De Belgische PBM-markt verover je niet zomaar. Gelukkig hebben we drie Belgische toppers in ons team die deze klus voor ons klaren.

 

Van links naar rechts: Davy Heymans, Christophe De Vis, Gunter Magits.

 

Christophe De Vis: pionier op de Belgische markt

Toen Christophe De Vis (45 jaar) solliciteerde bij CERVA Benelux werden hem dingen beloofd. Er zou uitbreiding komen van het Belgische salesteam. Hij zou dat team gaan aansturen. En er zou een Belgische vestiging komen. ‘Drie jaar later is alles uitgekomen,’ zegt Christophe, die sinds 1 augustus 2018 in dienst is. ‘Binnen een jaar kwam Davy erbij. Daarna betrokken we een eigen kantoor in Dendermonde. En sinds juni 2021 is het team uitgebreid met Gunter. De CERVA-trein rijdt op volle snelheid. Ik ben blij dat we onze Belgische wagon hebben kunnen aanhaken.’

Zaaien en oogsten
De stap naar CERVA was spannend voor de in Buggenhout woonachtige Christophe. Twintig jaar zat de gezinsman en vader van drie kinderen bij dezelfde werkgever. ‘Maar ik wilde graag naar een hoger niveau en een team gaan aansturen. Daarnaast zag ik het als een uitdaging om de Belgische markt te veroveren. Het was pionierswerk, zeker omdat zakendoen in België anders gaat dan in Nederland. Je moet echt het vertrouwen winnen van klanten. Als een boer heb ik de grond moeten omploegen en zaadjes moeten planten. Inmiddels kunnen we wekelijks oogsten. Dankzij de uitbreiding van het team, maar ook dankzij het supportteam in Nederland. En natuurlijk dankzij de producten van CERVA, die telkens vernieuwd en uitgebreid worden. Dat helpt ons als verkopers.’

Diversiteit
Wat het werken in de PBM-branche zo mooi maakt voor Christophe? ‘De diversiteit,’ zegt de salesmanager, die in zijn vrije tijd sportief adviseur is bij de plaatselijke basketbalvereniging. ‘De diversiteit aan producten; er zijn alleen al 50 soorten werkschoenen en 200 soorten handschoenen. Ook nog in onze verschillende prijsklassen: good, better, best. Maar ook de diversiteit aan klanten is mooi. Soms start ik bij een voedingsmiddelenbedrijf, ga ik vervolgens naar een klant in de zware chemische industrie, gevolgd door een overheidsinstantie. Daarnaast is het leuk dat bedrijven de veiligheid van hun medewerkers niet meer zien als noodzakelijk kwaad of kostenpost, maar als mogelijke besparing. Investeer je in veiligheid, dan levert dat iets op. Minder ongevallen, maar ook tevreden medewerkers. Zeker omdat we met CERVA unieke designs leveren. Denk aan werkkleding in camouflagekleuren en aan touchscreen-werkhandschoenen. Dat maakt net het verschil.’

Davy Heymans: geboren verkoper

Ook Davy Heymans (34 jaar) weet zich gesteund door de kwaliteit van de producten van CERVA. ‘Het enige dat ik tegen klanten zeg over kwaliteit is dat ik daar voor in sta. Meer woorden hoef ik daar niet aan vuil te maken,’ vertelt de man die sinds de zomer van 2019 werkt voor CERVA Benelux en zichzelf omschrijft als een “geboren verkoper”. ‘Verkoper word je niet, dat ben je,’ zegt Davy, die hiervoor op de klantenserviceafdeling werkte van een PBM-leverancier. ‘Maar ik wilde naar buiten, bij bedrijven op bezoek gaan. Die kans kreeg ik bij CERVA en die heb ik aangegrepen.’

Constant in beweging
En dus maakt de Nederlands én Frans sprekende Davy vanuit zijn woonplaats Ninove jaarlijks heel wat kilometers door Vlaanderen en Wallonië. Naar (potentiële) klanten neemt hij niet alleen een kofferbak vol CERVA-producten mee, maar ook een enorme dosis enthousiasme. ‘Ik adem PBM’s, zeg ik altijd. Deze branche boeit mij enorm. Waarom? Omdat je bezig bent met het beschermen van mensen. Zodat zij zo goed en zo veilig mogelijk hun werk kunnen doen. Ik vind het mooi om organisaties daarbij te helpen. Met advies en met producten. Deze markt is continu in beweging. Veiligheidsnormeringen en onze producten veranderen telkens. Je kunt niet op je lauweren rusten. Gelukkig doe ik dat ook niet graag.’

Nederlandse directheid
Wekelijks bezoekt Davy het hoofdkantoor van CERVA Benelux in Bergambacht (NL). Soms alleen, soms carpoolend met Christhope en Gunter. ‘Ik krijg ontzettend veel steun van de collega’s in Nederland. Ik kan altijd bellen met een vraag of opmerking. Daarna weet ik waar ik aan toe ben. Want ja, Nederlanders zijn direct, hè. Directer dan Belgen. Maar ik vind dat alleen maar fijn. Zo ben ik zelf ook. Soms denk ik dat ik Nederlandse roots heb. Wellicht dat ik me ook dáárom zo goed op mijn plek voel bij CERVA. Natuurlijk, we moeten verkopen. Maar er is ook veel aandacht voor jou als persoon. Ik ben ontzettend trots dat ik voor dit bedrijf mag werken.’

Gunter Magits: geduldige relatiebouwer

De sportieve Gunter Magits (41 jaar) is de meest recente aanwinst van het Belgische salesteam. De man die met zijn gezin in de buurt van Leuven woont, heeft een grote voorliefde voor textiel. Vóór CERVA Benelux was hij ruim 15 jaar actief in de sporttextiel. ‘Door mijn achtergrond heb ik veel kennis van stoffen. Dat komt goed van pas met het oog op de uitgebreide collectie werkkleding van CERVA,’ zegt Gunter.

Familiaire sfeer
Werkkleding en PBM zijn een nieuwe wereld voor hem, maar wel eentje die hij zich graag snel eigen maakt. Dat gaat bijna vanzelf, zegt Gunter. ‘Mede dankzij de familiare sfeer, die mij direct opviel. Veel collega’s werken er al tientallen jaren. Hun rust en ambitie geven mij ook veel vertrouwen in de toekomst. Daarnaast heeft CERVA Benelux een professionele uitstraling. De showroom maakte echt indruk op mij. De Nederlandse expertise van het inrichten van displays in winkels en showrooms neem ik ook mee naar onze Belgische klanten.’

Geduldig, maar vasthoudend
Het is een van de elementen waarmee CERVA zich kan onderscheiden. Gunter: ‘Daarnaast kunnen we onze klanten echt een totaalprogramma aanbieden. Van top tot teen en van basis tot high-end. Door de omvang van CERVA kan dat ook tegen scherpe prijzen en bieden we onze klanten continuïteit.’ Daarvoor neemt Gunter graag het voortvarende DNA van de Nederlandse CERVA-organisatie over. ‘Maar dan wel met een Belgisch sausje’ zegt hij lachend, ‘want relaties bouwen doe je in België toch echt anders dan in Nederland. Dat vraagt wat meer tijd. Gelukkig ben ik geduldig, zonder daarbij zomaar los te laten.’