Leren handschoenen

Welk leer heb ik voor welke klus nodig?

Er zijn diverse soorten leer met specifieke eigenschappen. Lees hieronder over de specifieke eigenschappen kies de juiste handschoen bij de juiste klus.

Rundnerf en rundsplit

Leer is dik en stevig materiaal en wordt vanwege zijn dikte in 2, soms wel 3 lagen opgesplitst. De buitenste laag wordt nerf genoemd. Nerfleer heeft een dichtere vezelstructuur en scheurt daardoor minder snel dan de andere lagen (split). Om deze reden is nerf ook olie- en vochtafstotend. Splitleer heeft een open structuur en neemt als gevolg daarvan vocht op. Hierdoor is het minder geschikt voor werkzaamheden met vocht of olie.

Varkensnerf en varkenssplit

De huid van een varken is van nature minder dik en stevig dan dat van een rund. Een varken heeft zeer stugge haren. Deze haren maken minuscule gaatjes in het leer. Hierdoor zijn varkensnerf en varkenssplit iets minder sterk dan rundnerf en rundsplit.

Nappa (Schapen- en geitenleer)

Nappaleer is dun, maar zeer sterk. Onze nappaleren handschoenen bieden de beste vingergevoeligheid van alle leren handschoenen in ons assortiment. De handschoenen zijn zacht, soepel en comfortabel.

Hertenleer

Hertenleer is zeer zacht en het meest soepele leer op de markt. Het wordt veelal gecombineerd met een rundsplit kap voor extra bescherming voor de pols.

Meubelleer

Meubelleren handschoenen worden gemaakt van resten leer uit de meubelindustrie. Dit leer is zeer sterk, geverfd en meestal behandeld met een waterafstotende finish. Aangezien meubelleer een restproduct is, komen er verschillende kleuren voor. Cerva heeft ook gevoerde meubelleren handschoenen in het assortiment.

Imitatieleer

Met behulp van chemische processen wordt synthetisch materiaal geproduceerd. Het is simpelweg weefsel dat uit kunstvezels en chemische vezels wordt gemaakt. Handschoenen van imitatieleer zijn gemakkelijker te onderhouden dan handschoenen van echt leer. Ook ziet het materiaal er langer mooi uit dan echt leer. Zo is synthetisch materiaal veel beter bestand tegen slijtage en is het waterafstotend.

Wij geven je graag advies

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws in je mail

Alle branche-informatie, tips en adviezen en de nieuwste artikelen en acties gemakkelijk en snel in je mailbox!