Leren handschoenen

Welk leer heb ik voor welke klus nodig?

Er zijn diverse soorten leer met specifieke eigenschappen. Lees hieronder over de specifieke eigenschappen kies de juiste handschoen bij de juiste klus.

Box- en nerfleer

Box- of nerfleer is de bovenste huidlaag en daardoor van nature olie- en vochtafstotend. Een huid kun je meerdere keren doorsnijden. Dit wordt splitten genoemd. Een gesplitte huid heeft een open structuur en neemt daardoor vocht op. Split is om die reden minder geschikt voor werkzaamheden met vocht of olie.

Rund- en varkensleer

De huid van een rund is steviger en dikker dan van een varken. Een rundleren handschoen zal meestal van hogere kwaliteit zijn dan een varkensleren handschoen. Een varken heeft zeer stugge haren. Deze haren maken minuscule gaatjes in het leer. Dit maakt varkensleer van nature iets minder sterk dan rundleer.

Tropic

De tropic handschoenen worden gemaakt van topkwaliteit nappaleer. Het leer is dun, maar zeer sterk. Tropic handschoenen bieden de beste vingergevoeligheid van alle leren handschoenen. De rug is van katoen. Hierdoor zijn de handschoenen ademend en voelen ze niet snel warm of klam aan.

Driver

Driver handschoenen zijn volledig gemaakt van rundnerfleer. De handschoenen zijn sterk en vormen zich gemakkelijk naar de hand. Ook verkrijgbaar in een winteruitvoering, zodat ze ook in koude omstandigheden goed toegepast kunnen worden.

Meubelleer

Meubelleren handschoenen worden gemaakt van resten leer uit de meubelindustrie. Dit leer is zeer sterk, geverfd en meestal behandeld met een waterafstotende finish. Aangezien meubelleer een restproduct is, komen er verschillende kleuren voor. Rehamij maakt onderscheid in lichte en donkere handschoenen. Daarnaast bestaan er gevoerde meubelleren handschoenen.

Vinyl

Vinyl is een van de eerste soorten synthetisch leer. De handschoenen zijn licht in gewicht en daardoor comfortabel. Bovendien zijn deze handschoenen in lichte mate waterafstotend. Ze zijn geschikt voor minder zware toepassingen en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Lashandschoenen

Leren handschoenen zijn geschikt voor werkzaamheden waarbij met warme of hete materialen/ machines wordt gewerkt, aangezien het nauwelijks smelt of brandt. Lashandschoenen bestaan in diverse uitvoeringen; rundnerf, rundsplit en met of zonder Kevlar naden. Uiteraard is de mate van vervuiling erg belangrijk. Wanneer een handschoen door olie of smeer vervuild is zal de handschoen uiteindelijk vlam vatten. Wanneer extra vingergevoeligheid is gewenst zoals bij Arg-on-Arc lassen, is geiten- en schapenleer zeer geschikt. Lashandschoenen gemaakt van hertenleer zijn de zachtste handschoenen in het assortiment.

Customer Service

Wij geven je graag advies

Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws in je mail

Alle branche-informatie, tips en adviezen en de nieuwste artikelen en acties gemakkelijk en snel in je mailbox!