Cerva Benelux B.V.

Totaalleverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen

Cerva is groothandel en distributeur van persoonlijke beschermingsmiddelen. We bieden een compleet assortiment werkkleding, werkschoenen, werkhandschoenen, valbeveiliging, hoofd- en gezichtsbescherming. Naast A-merken leveren wij ook onze hoogwaardige eigen merken ASSENT, KIXX en SafeWorker. We hanteren een ‘good, better, best assortiment’. Dit betekent dat we in alle prijsklassen een passend product hebben opgenomen in ons assortiment. Sinds 2015 is Cerva onderdeel van de CERVA Group, een marktleider op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Onze geschiedenis

Cerva bestaat alweer 39 jaar

1986: Cerva verhuisd

Wat begon met een kleine collectie handschoenen groeide in de loop der jaren uit naar een breed assortiment van regen- en werkkleding en werkschoenen. Met de groei ontstond de behoefte aan een grotere bedrijfsruimte. Een jaar later volgde het eerste magazijn en het jaar daarop het tweede.

1994 – 2007: merken opgericht

In 1994 werd het merk SafeWorker opgericht met diverse persoonlijke beschermingsmiddelen in het assortiment. In 1999 volgende het merk Assent met werkkleding voor de zzp’er. Om een nieuwe doelgroep aan te boren, via de tussenhandel, werd er voor de B2C markt het merk KIXX ontwikkeld.

2008: Nieuw pand

Door de groei was uitbreiding en vernieuwing opnieuw noodzakelijk. In 2008 is een heel nieuw pand neergezet, dat in 2009 feestelijk werd geopend.

2015: Member of the CERVA Group

In 2015 sloot Cerva zich aan bij de Tsjechische CERVA Group, marktleider op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor Arie de Kraaij was dit een mooi moment om het stokje over te dragen aan commercieel manager Jason van Rijen.