Vertrouwen levert ons, en onze klanten, veel meer op

‘Vertrouwen levert ons, en onze klanten, veel meer op.’

Interview met Maarten Zoetmulder – Technisch Handelsbureau Meerman Jr

“Steeds als we denken dat we alles wel voor elkaar hebben, komt CERVA met nieuwe producten die onze klanten ook echt willen.” Een mooie samenvatting van Maarten Zoetmulder over zijn samenwerking met CERVA Benelux. Maarten werkt al ruim 12 jaar als inkoper bij Technisch Handelsbureau Meerman Jr in Hendrik-Ido-Ambacht. Meerman verkoopt, repareert en verhuurt machines en gereedschap voor onder meer kabelleggers, stratenmakers, wegenbouwers, hoveniers, gemeentes, aannemers en grondverzetbedrijven. Daarnaast heeft Meerman een uitgebreide collectie werkkleding en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Betrouwbare service

“Voorheen benaderden we bij de inkoop meerdere leveranciers, voor de scherpste prijzen van producten. Die werkwijze begon mij steeds meer tegen te staan. Goede en betrouwbare service vind ik belangrijker dan tot de laatste Euro moeten onderhandelen.” Zoetmulder vervolgt: “Onze klanten vroegen steeds vaker om verschillende PBM en die kon CERVA Benelux allemaal leveren.
CERVA Benelux geeft daarbij goed advies, levert snel en ze berekenen ook nog een eerlijke prijs.
Er was voor mij dus geen goede reden meer om onze aanvragen bij verschillende bedrijven uit te blijven zetten.”

Niets is teveel

Meerman koopt al jaren vrijwel hun volledige PBM-assortiment exclusief in bij CERVA Benelux.
Zoetmulder: “De werkwijze van CERVA Benelux matcht naadloos met die van ons. Met de nadruk op een goede relatie op alle vlakken. Niets is teveel. Ze reageren altijd snel en vriendelijk. We geven ook regelmatig feedback op de collectie. Zodat deze nog beter kan aansluiten bij de vraag van onze klanten. Het CERVA-team denkt altijd met ons mee en vaak zelfs vooruit.”

Groeiende omzet

PBM was altijd een relatief kleine productgroep voor Meerman. Dat is nu wel anders. PBM is voor Meerman inmiddels uitgegroeid tot een serieus stijgende omzetgroep. “Het CERVA-team adviseert ons altijd producten die onze klanten graag afnemen. Daardoor nemen we hun productadvies altijd vol vertrouwen over. Het helpt zeker dat CERVA Benelux ons regelmatig producttrainingen geeft. Daardoor kunnen we onze klanten nog beter helpen”, aldus Zoetmulder.

Overtuigende kwaliteit

Meerman voert steeds meer producten van het merk CERVA. Dat was in het begin voor hen nog wel even aftasten, omdat CERVA in Nederland nog geen heel bekend merk was. “Daarom laten we onze klanten altijd zelf CERVA-producten uitproberen. Hierdoor overtuigen we hen van de goede kwaliteit.
Het team van CERVA Benelux ondersteunt ons daar ook heel goed bij. En als een klant dat toch wil dan leveren ze – zonder problemen – een product van een ander merk.“ Zoetmulder besluit:
“Zo’n open en klantgerichte opstelling schept veel vertrouwen. Voor ons, maar zeker ook voor onze klanten.”