Welk materiaal is het meest geschikt voor jouw werkzaamheden

Welk materiaal is het meest geschikt voor jouw werkzaamheden?

Bij het aanschaffen van werkhandschoenen is het belangrijk om te letten op het materiaal waaruit het bestaat. Bepaalde materialen beschermen namelijk beter tegen bepaalde stoffen en werkzaamheden. Naast leren handschoenen, hebben wij ook textiele en synthetische handschoenen.

Leer

Rundnerf/ rundsplit

Leer is dik en stevig materiaal en wordt vanwege zijn dikte in 2, soms wel 3 lagen opgesplitst. De buitenste laag wordt nerf genoemd. Nerfleer heeft een dichtere vezelstructuur en scheurt daardoor minder snel dan de andere lagen (split). Om deze reden is nerf ook olie- en vochtafstotend. Splitleer heeft een open structuur en neemt als gevolg daarvan vocht op. Hierdoor is het minder geschikt voor werkzaamheden met vocht of olie.

Model: Cerva Snipe Winter

Varkensnerf/ varkenssplit

De huid van een varken is van nature minder dik en stevig dan dat van een rund. Een varken heeft zeer stugge haren. Deze haren maken minuscule gaatjes in het leer. Hierdoor zijn varkensnerf en varkenssplit iets minder sterk dan rundnerf en rundsplit.

Model: Cerva Heron

Nappa (Schapen- en geitenleer)

Nappaleer is dun, maar zeer sterk. Onze nappaleren handschoenen bieden de beste vingergevoeligheid van alle leren handschoenen in ons assortiment. De handschoenen zijn zacht, soepel & comfortabel.

Model: 30506* SAFEWORKER

Hertenleer

Hertenleer is zeer zacht en het meest soepele leer op de markt. Het wordt veelal gecombineerd met een rundsplit kap voor extra bescherming voor de pols.

Model: 30157* SAFEWORKER

Meubelleer

Meubelleren handschoenen worden gemaakt van resten leer uit de meubelindustrie. Dit leer is zeer sterk, geverfd en meestal behandeld met een waterafstotende finish. Aangezien meubelleer een restproduct is, komen er verschillende kleuren voor. Cerva heeft ook gevoerde meubelleren handschoenen in het assortiment.

Model: Cerva Firefinch

Synthetisch materiaal

Imitatieleer

Met behulp van chemische processen wordt synthetisch materiaal geproduceerd. Het is simpelweg weefsel dat uit kunstvezels en chemische vezels wordt gemaakt. Handschoenen van imitatieleer zijn gemakkelijker te onderhouden dan handschoenen van echt leer. Ook ziet het materiaal er langer mooi uit dan echt leer. Zo is synthetisch materiaal veel beter bestand tegen slijtage en is het waterafstotend.

Model: Safeworker Sense TL Pro

Kevlar

Kevlar is een zachte, ontzettend sterke synthetische vezel en heeft goede mechanische eigenschappen, zo is het materiaal wel 5 keer sterker dan staaldraad. Verder is Kevlar licht, slijtvast, snijbestendig en comfortabel. Dit materiaal is brandvertragend en verkoold tussen 425 en 475°C. Het smelt niet, is zelfdovend, heeft een hoge dimensionele en chemische stabiliteit.

Model: Cerva Gadwall

Textiel

Katoen

Handschoenen van 100% katoen vallen onder categorie 1 en bieden bescherming tegen kleine risico’s; denk aan schuren en stoten en de handen schoonhouden. Werkhandschoenen van katoen hebben een hoge vingergevoeligheid. In ons assortiment vind je ook een aantal katoenen handschoenen met coatings. Deze handschoenen vallen onder categorie 2 en bieden meer bescherming.

Model: Cerva Auklet

Goldsilk

Goldsilk heeft een unieke en snijbestendige vezeltechnologie voor betere en stabielere prestaties. Het bevat geen glas, steen of staalvezel. Het materiaal is sterk, licht en is zeer duurzaam. De vezels hebben een hogere snijweerstand dan normale HPPE-vezels. Het uitstekende ademend vermogen van de vezels zorgen ervoor dat de handen altijd droog blijven.

Model: FH Parva

NBR

NBR staat voor nitrilrubber. Het materiaal is zeer duurzaam, heeft een hoge mechanische sterkte en een hoge mechanische schuur- en perforatieweerstand. Dit materiaal beschermt bij het werken met oliën en vetten.

Model: Cerva Kittiwake

Nylon

De handschoenen worden op een bepaalde manier ontwikkeld, zodat de mechanische prestaties verbeteren. Dit materiaal is slijtvast en mag gebruikt worden bij werkzaamheden met water. Het neemt geen vocht op en droogt snel. Ook vervormen de handschoenen niet.

Model: Cerva Booby

Polyester

Dit materiaal biedt geen ventilatie, dus wordt het vaak gecombineerd met natuurlijke vezels zoals katoen. Het heeft een hoge slijtvastheid, het is zacht en warm. Polyester isoleert zeer goed.

Model: Cerva Auk

Fleece

Fleece bestaat uit polyester. Het materiaal wordt op een bepaalde manier geweven, open gesneden en uiteen gerafeld waardoor een zacht, pluizig resultaat ontstaat. Het materiaal is licht, warm en zorgt voor een goede ventilatie.

Model: Cerva Mynah

Nomex

Nomex is een polymeeraramidevezel die niet brandt. Bij hitte, creëren de vezels een barrière van lucht tussen de hittebron en de huid.

Model: Cerva Ovenbird 27

Polyethyleen

Dit materiaal met hoge dichtheid is, bij gelijk gewicht, tien keer sterker dan staal. Door de uitstekende antislijtage-eigenschappen is het bestand tegen vele chemicaliën, maar ook tegen ultraviolette straling.

Model: Cerva Lagopus

Kies altijd voor materiaal dat het beste beschermt bij jouw specifieke werkzaamheden en situaties en het meeste comfort biedt. Zo minimaliseer je risico’s. Meer advies nodig bij de aanschaf van werkhandschoenen? Neem contact op met jouw accountmanager of start een gesprek via de LiveChat met onze customer service.