Welke coating kies jij?

Welke coating kies jij?

Goed, nu weet je welk materiaal het meest geschikt is voor jouw werkzaamheden. Maar welke coating vult dat materiaal het beste aan? Let ook altijd op de coating van de handschoenen. De verschillende coatings zijn voor uiteenlopende toepassingen geschikt en hebben ieder zijn eigenschappen.

Nitril

Nitril is van zichzelf lichtelijk plakkerig. Daardoor geeft nitril de beste grip bij droge werkzaamheden. Komt nitril echter in aanraking met water, dan verliest de handschoen alle grip. Nitril is wel geschikt voor werkzaamheden met olie, de grip wordt dan redelijk behouden.

We hebben ook Nitril NFT coatings. NFT staat voor ‘Nitrile Foam Technology’. Deze coating heeft als basis nitril met microcapsules, wat zorgt voor een goede antislip. Deze coating is super zacht, licht en flexibel.

Model: FH PORZANA

Latex

Latex is een flexibele en zachte coating. Het mag gebruikt worden tijdens natte omstandigheden en blijft het meest flexibel bij koude omstandigheden. Deze coating wordt gedipt of gelamineerd. Een gedipte coating is flexibel en zacht. Een gelamineerde coating is geplakt op de palm van de hand. De latex is hier dikker aangebracht en daardoor geschikt voor zware werkzaamheden. Latex is ideaal voor werkzaamheden waarbij getild moet worden en bij werkzaamheden waarbij er met gladde voorwerpen wordt gewerkt.

Model: CERVA PALAWAN

PU

PU is een lichte en ademende coating met een zeer goede grip. Deze coating is zeer comfortabel en heeft een ultieme vingergevoeligheid. Deze coating laat geen vingerafdrukken achter en is geschikt voor werkzaamheden met water en olie.

Model: CERVA BUNTING

Pvc

Pvc beschermt tegen chemische risico’s en micro-organismen en is geschikt voor het werken met oliën, vetten en zuren. Het materiaal is waterdicht en bestand tegen schuren en scherpe voorwerpen. De handschoenen hebben een goede grip en zijn soepel.

Model: CERVA REDPOLL

Pvc dots 

Handschoenen met pvc dots zijn niet volledig gecoat en zijn daardoor goed ademend. De pvc dots zorgen voor een goede grip.

Model: 717000 SAFEWORKER

HPT

HPT is een zachte en flexibele coating die door microcapsules olie en water afstoot. Dit zorgt voor een goede antislip en droge handen. Door de optimale grip in droge en natte omstandigheden, is de coating voor vele toepassingen inzetbaar.

Model: SAFEWORKER SW 7195 PRO

Neopreen

Neopreen is ontwikkeld als alternatief voor natuurrubber en is het eerste kunstmatige rubber. Het heeft tevens een goede schuurweerstand, maar niet zo goed als nitril of PVC.  Het heeft een goede snijbestendigheid en een uitmuntende vingergevoeligheid. Qua gevoel en flexibiliteit lijkt het erg op natuurrubber. Neopreen biedt een uitstekende weerstand tegen heel veel risicovolle chemicaliën als zuren, alcohol, olie, vet, bijtmiddel, inkt, koelmiddelen, schoonmaakmiddelen en mest. Neopreen is chemisch bestendig en ondoordringbaar voor gassen, dampen en vocht.

Model: CERVA ARGUS